Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

28 producten

Van hoog naar laag sorteren

28 producten

Van hoog naar laag sorteren

Het Muizenhuis is een boekenserie waarin muisjes Sam en Julia de hoofdrol spelen. Kunstenares Karina Schaapman werd geïnspireerd door haar eigen huis als kind. Vanuit haar fijne herinneringen besloot ze in 2008 Het Muizenhuis te bouwen. Met de hand bouwde ze het nostalgische 3D miniatuur huis voor muizen. In het huis wonen Sam, Julia en al hun familieleden en vriendinnen. De producten van Het Muizenhuis kunnen gebruikt worden door kinderen vanaf 3 jaar en zorgen voor urenlang speelplezier tijdens het opgroeien!

De geschiedenis van Het Muizenhuis

Karina bouwde het huis van kartonnen dozen en afvalmaterialen. Kamer voor kamer werd de muizenwereld steeds groter en echter. En na 3 jaar maken was het eerste huis helemaal af. Het originele muizenhuis is wel drie meter hoog en twee meter breed. In 2011 was het zover; Karina’s droom werd werkelijkheid. Haar Muizenhuis werd gefotografeerd en het eerste kinderboek werd uitgegeven. Inmiddels zijn er al zeventien boeken en is het originele Muizenhuis een museumstuk. Maker en bedenker Karina Schaapman werkt niet alleen aan Het Muizenhuis. Sinds 2015 werkt ze samen met haar vier kinderen, die allemaal een eigen rol hebben in het familiebedrijf.

De collectie van Het Muizenhuis

Omdat Karina nog steeds boeken blijft schrijven, wordt Het Muizenhuis steeds groter en zo ook de collectie van Het Muizenhuis poppenkast. Zo kunnen de kleinste al genieten van een Sam of Julia knuffel of kunnen er accessoires aangeschaft worden voor in het huis. Of ontdek Het Muizenhuis in de verschillende boeken die zijn uitgebracht over Sam en Julia. Zolang het muizen poppenhuis met haar nostalgische verhalen blijft groeien, groeit de collectie ook.

Waarom kiezen voor Het Muizenhuis?

De verschillende items zorgen voor urenlang speelplezier bij je kind en zijn super leuk om cadeau te geven. Door de avonturen van de muizen leren de kleintjes creatief bezig te zijn om zo uit hun fantasie een eigen wereld te creëren voor hun muisjes. De verschillende items van Het Muizenhuis zorgen voor knutselplezier en geven je kinderen de vrijheid om zelf iets te maken wat zij mooi vinden. Tegelijkertijd zorgen de verhalen van Sam & Julia ervoor dat je kind meer leert over verschillende omgevingen en leren ze hoe het is om te ontdekken met een beste vriend.

Het Muizenhuis kopen

Kinderen vanaf drie jaar kunnen al beginnen met het verzamelen van Muizenhuis boekjes en naarmate ze ouder worden kun je samen met ze ontdekken. Zo blijven de kleine lezers fan van Het Muizenhuis en groeien ze op met de nostalgie van het poppenhuis. Uiteraard is Het Muizenhuis niet alleen leuk voor de kinderen om mee te spelen maar ook volwassen verdwalen in de unieke wereld van Het Muizenhuis. Scoor de collectie en bouw samen met je kind een unieke muizenwereld.